Het laatste nieuws van Achter de Horizon persbureau

Rechter staat rapen kievietseieren toe

Het is een oude friese traditie dat degene die het eerste kievietsei in de lente vind krijgt het gouden kievietsei. Een heel gewilde prijs bij de friezen.Maar tegenwoordig is het verboden alleen de friezen mochten het. Maar sinds kort hebben ze het daar OOK verboden. De dierenbescherming vond het TE zielig voor de kievieten.

Dat vonden de friezen natuurlijk onzin. Maar de dierenbescherming meende het en spanden een rechtzaak aan met de organisators. De friezen zeiden het is geen probleem meestal eten de kievieten hun eerste kuiken toch op. Maar de dierenbescherming zei maar dan kunnen we toch opvang regelen? De friezen werden er gek van. En de friezen zeiden het is tenslotte een traditie waarom komen jullie er nu dan mee. Maar uiteindelijk werd er toch een uitzondering gemaakt en op 1maart mogen de friezen weer kievietseieren rapen.

Mening van Tobias: Ik ben het helemaal eens met de Friezen. Het is al een hele lange traditie en er zijn nooit problemen geweest en als de rechter de eerste keer een uitzondering voor Friesland maakte wist hij wat hij deed dus het kan nu niet opeens slecht zijn.

Mening van Berkant: Ik vind het zielig voor de kievieteieren, want ze verliezen hun vader en moeder. Maar de Friezen hebben ook gelijk, want het is al heel lang een traditie.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s