Verslag: Naar het RTL-nieuws

Eerst hadden we met een half uurtje school. Daarna verzamelden we in de hal van onze school waar meester Boy en juf Asya al stonden te wachten. Notitieblokken en schriften uitdelen en wegwezen. We gingen richting de tramhalte en meester Boy kwam op een idee om de Harlem Shuffle te doen en iedereen riep het is Harlem Shake. Enes begon te stampen en iedereen begon te dansen zelfs de mensen die daar stonden te wachten op de tram. Alleen een vrouw begon heel raar te dansen. Uiteindelijk kwam tram 1 en stapten we in. Meester Boy zei weer kom we gaan de Harlem Shuffle doen en iedereen zij weer Harlem Shake Enes stampte weer en iedereen begon te dansen alleen mislukte het dit keer. Uiteindelijk kwamen aan bij Centraal Station ik was blij dat we aan kwamen. We zagen de andere persbureaus en we gingen met zijn allen op de foto en daarna gingen we richting de trein.

L1000047

Gelukkig kwam de trein snel en gingen we richting Hilversum-Noord. In de trein mochten we eten het was best lekker tijdens het eten gingen de mensen van de proeftest ons interviewen en foto’s  maken over ons lunchpakketje dat we mee moesten nemen. Mijn moeder had net supermarktbrood gekocht dus dat van mij was niet erg lekker.

IMGP5888

Toen we aankwamen op het station van Hilversum Noord gingen we naar de RTL-Nieuwsstudio’s lopen. Dat was echt vreselijk interessant en cool want we zagen de studio’s waar X-factor de Voice en Hollands Got Talent opgenomen worden! Als de zon geschenen had zou het net Hollywood geweest zijn het was echt supergaaf!!! Helaas mochten we niet naar binnen. Toen we bij RTL-Nieuws binnenkwamen was het best grappig want voor de deur van RTL- Productions zagen we op de grond stoeptegels met die handafdrukken en handtekeningen in een ster die je ook op de Walk of Fame kan vinden in Hollywood. We zagen Wendy van Dijk, Roel van Velzen en Nick en Simon we gingen naar binnen en een van onze gidsen, de eindredacteur van het RTL Nieuws Marc van Vlijmen stond op de trap en zei dat we mee moesten komen naar de grote vergaderzaal  (een hele grote tafel in een goed geïsoleerde ruimte).

L1000052rtl nieuws foto 2

Daar kwam onze andere gids Antoin Peeters ons een paar dingen over het RTL nieuws vertellen.

L1000261

De groep werd in tweeën gesplitst en de een ging naar de studio en de andere gingen naar de regiekamer. In de regiekamer zag je allemaal tv’s en knopjes zo veel.

L1000178

Iemand van de regiekamer vertelde er wat over. Daarna gingen we naar de studio waar net een uitzending was. We zagen Sanne Boswinkel en vertelde wat over de studio. Iedereen wilde op de stoel zitten waar zij zat maar ik had het grote geluk dat ik daar op mocht zitten.

L1000060

Helaas kwam er geen uitzending over ons maar wat leuk was dat Sanne tijdens de live uitzending zwaaide naar ons. Naast de hele grote bureautafel stond het hele grote scherm met de weerkaart waar altijd de weerman of weervrouw staat.

L1000114

Word vervolgd!

Geschreven door Miguel en Tobias.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s